Honvéd-Vasas döntő lesz a pólóbajnokságban

MTI
2005.04.17. 18:27
Csak az ötödik mérkőzés hozta meg a döntést a férfi vízilabda-bajnokság elődöntőjében a Vasas és az Eger között: 9-7-es sikerével a fővárosi együttes került az ob I playoffjának fináléjába, ahol a Domino-Honvéddal találkozik majd.

Az első negyedben az Eger vezetését követően a hevesiek rendre a kapufát találták telibe, a Vasas ugyanakkor a rendre megkapott emberelőnyeit rendre értékesítette is. Az angyalföldiek a második hét percben már 4-1-re is vezettek, de az Eger hibáit kihasználva 5-1 lett hamarosan. A harmadik játékrészben csökkentett hátrányán Gerendás György alakulata, a negyedikben pedig 3-7-ről 6-7-re még közelebb zárkózott, de egyenlítenie, ennél fogva pedig a hosszabbítást kiharcolnia már nem sikerült a mérkőzés nagy részében mutatott gyatra helyzetkihasználás miatt. A zűrzavaros végjátékban piros lapos figyelmeztetése nyomán vezetőedzőjét is elveszítő Eger hősiesen próbálkozott, mindhiába.

Nyert a Vasas, így - bár a hevesiek tiltakoztak Nyéki cserével történt végleges kiállítása miatt, Marjay játékvezető pedig a meccs zárultakor váratlanul a vízben kötött ki - az április 24-én rajtoló döntősorozat nyitómeccsén ő lesz a vendége a Kőér utcában a bajnoki címvédő Honvédnak.

A playoff fináléja jövő vasárnap kezdődik, s tart addig, amíg az egyik csapat három győzelmet szerez. Az alapszakaszban győztes Honvéd élvezheti többször a hazai pálya előnyét.