Antal, Antónia
-7 °C
0 °C

Honvéd-Vasas döntő lesz a pólóbajnokságban

MTI
2005.04.17. 18:27
Csak az ötödik mérkőzés hozta meg a döntést a férfi vízilabda-bajnokság elődöntőjében a Vasas és az Eger között: 9-7-es sikerével a fővárosi együttes került az ob I playoffjának fináléjába, ahol a Domino-Honvéddal találkozik majd.

Az első negyedben az Eger vezetését követően a hevesiek rendre a kapufát találták telibe, a Vasas ugyanakkor a rendre megkapott emberelőnyeit rendre értékesítette is. Az angyalföldiek a második hét percben már 4-1-re is vezettek, de az Eger hibáit kihasználva 5-1 lett hamarosan. A harmadik játékrészben csökkentett hátrányán Gerendás György alakulata, a negyedikben pedig 3-7-ről 6-7-re még közelebb zárkózott, de egyenlítenie, ennél fogva pedig a hosszabbítást kiharcolnia már nem sikerült a mérkőzés nagy részében mutatott gyatra helyzetkihasználás miatt. A zűrzavaros végjátékban piros lapos figyelmeztetése nyomán vezetőedzőjét is elveszítő Eger hősiesen próbálkozott, mindhiába.

Nyert a Vasas, így - bár a hevesiek tiltakoztak Nyéki cserével történt végleges kiállítása miatt, Marjay játékvezető pedig a meccs zárultakor váratlanul a vízben kötött ki - az április 24-én rajtoló döntősorozat nyitómeccsén ő lesz a vendége a Kőér utcában a bajnoki címvédő Honvédnak.

A playoff fináléja jövő vasárnap kezdődik, s tart addig, amíg az egyik csapat három győzelmet szerez. Az alapszakaszban győztes Honvéd élvezheti többször a hazai pálya előnyét.

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.