Sportolók panaszkodtak a belügyminiszternek

Index
2005.04.19. 16:06
Dr. Lamperth Mónika belügyminiszter Ábrahám Attila társaságában kedd délelőtt a Magyar Sport Házában sportemberekkel találkozott. A Nemzeti Sportszövetség Kommunikációs Irodájának jelentése szerint a miniszter asszony jó hangulatúnak nevezte a sportolókkal folytatott találkozóját. "Én nem kértem ezt a területet, hiszen a Belügyminisztérium feladatköre amúgy is rendkívül szerteágazó, ám nagyon örültem, amikor a Miniszterelnök úr rám bízta ezt a feladatot".

Kolonics György kétszeres olimpiai bajnok kenus szerint oldott hangulatú beszélgetésen vettek részt, ahol a sportolók felvetettek néhány őket foglalkoztató problémát. Szó esett a sport általános társadalmi megbecsültségének fontosságáról, az iskolai testnevelés szerepéről és az utánpótlásnevelés kérdéséről. "Mi ezekben a kérdésekben kértük a belügyminiszter asszony segítségét, a konkrét megoldásokat várjuk a sportvezetéstől."

Kovács Katalin olimpiai bajnok kajakozónk elmondta: "Jó lenne elérni, hogy újra az igazi teljesítmény legyen alapja annak, hogy ki lehet példakép az ifjúság számára."

A beszélgetésen részt vett még többek között Deák-Bárdos Mihály, Cseh László, Janics Natasa, Bárdosi Sándor, Sebestyén Júlia, Kökény Beatrix, Gyurta Dániel is. Sportolói oldalról szóba került, hogy a Wesselényi Sport Közalapítványtól hónapok óta nem érkezik pénz a versenyzőkhöz. Ábrahám Attila, a Nemzeti Sporthivatal elnöke válaszában elmondta, hogy az állam részéről rövid időn belül megérkezik az Alapítványhoz a pénz, s így nem lesz akadálya annak, hogy a sportolók ösztöndíjaikat hamarosan megkapják.