Sára, Márió
-12 °C
-1 °C

Amerikai világsztár szerződik Sopronba

MTI
2005.04.20. 15:43
Szenzációs erősítés érkezik az ősszel az MKB-Euroleasing Sopron női kosárlabdacsapatához: a klub szerződtette a következő idényre Nikki Teasleyt, a Los Angeles Sparks 2002-ben WNBA-bajnok irányítóját.

A 26 éves, 183 centis klasszis az Észak-karolinai Egyetemen - itt csiszolódott a legendás Michael Jordan is - töltött négy idény alatt rekordot jelentő 101 győzelemre vezette együttesét, és mindahányszor bekerült a liga All Star-csapatába.

A 2002-es WNBA-játékosbörzén (draft) a kaliforniai elitalakulat "csapott le" rá, mellyel első profi szezonjában aranyérmet nyert olyan hírességek társaságában, mint Lisa Leslie vagy Sheryl Swoopes. Ráadásul a mindent eldöntő mérkőzésen 66-66-nál ő szerezte 2,4 másodperccel a vége előtt a diadalt jelentő triplát. A következő évben megkapta az All Star-gála legjobbjának járó díjat.

Az először Európába szerződő Teasley - aki háromszoros amerikai válogatott - tavaly 6,1-es átlagával megfosztotta trónjától Ticha Penicheirót, aki előtte hat éven át volt a legtöbb gólpasszt kiosztó játékos a tengerentúlon.

Varázslatos Szicília

Baboci2006 felhasználónk jóvoltából vadonatúj fotók segítségével visszatérhetsz a nyárba!

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!