Júniusban nemzetközi tereptriatlon-bajnokság Visegrádon

MTI
2005.04.28. 12:01
Június 11-én Visegrádon kerül sor az I. magyar nemzetközi tereptriatlon(XTERRA)-bajnokságra, amelyen várhatóan rangos mezőny áll rajthoz.

Az esemény szerdai sajtótájékoztatóján Tóth Viktor főszervező a szakágról elmondta, a 90-es évek elején indult el, s 10 éve rendeznek Világkupa-versenyeket és világbajnokságot. A hagyományos triatlonhoz hasonlóan itt is úszás, kerékpározás és futás váltja egymást, ám utóbbi kettőt nem aszfaltozott úton, hanem nehezített, úgynevezett extrém körülmények között kell teljesíteniük a versenyzőknek.

A viadal központja Visegrádon a palota előtti téren lesz, az 1200 m-es úszásra a Dunában, a 36 km-es hegyi-kerékpározásra a Pilisben kerül sor, míg a 13 km-es futást a közeli erdőben bonyolítják le. A triatlonosok a Salamontoronyig futnak el kétszer.

A bajnokság, amelynek védnöke Béres Alexandra fitneszvilágbajnok és Kropkó Péter többszörös ironman-bajnok, idén még nem része a Világkupa-sorozatnak, ám a nemzetközi versenynaptárban szerepel, jövőre pedig már a Vk egyik állomása lesz.

A bajnokságra egyéniben és váltóban (két vagy három fő) is lehet nevezni, a résztvevők számát 300 főben maximálták.