Férfi vízilabda Euroliga: nem kell utaznia a Honvédnak

MTI
2005.05.03. 17:28
Nem kell elutaznia a Honvéd férfi vízilabdacsapatának Volgográdba, az Euroliga negyeddöntős visszavágójára: az oroszok belementek, hogy az április 20-i második mérkőzés is a Kőér utcában legyen.

A budapesti "ismétlésben" pénteken egyezett meg Novák Ferenc, a Domino-BHSE szakosztályvezetője a volgográdiakkal, így jelentős anyagi megtakarítást is eredményez az amúgy sem túl vonzó távoli utazás törlése.

Az orosz együttes azért is mondhatott igent a magyar bajnok, nem mellesleg Euroliga-címvédő ajánlatára, mert a szerdai, első Kőér utcai összecsapást a vendégek szempontjából reménytelenül sokkal, a visszavágót eleve merő formalitássá tevő hétgólos különbséggel (13-6) nyerte a vendéglátó.

Ráadásul a Szpartak Volgograd április közepén amúgy is "Honvéd-közelben" lesz, az orosz bajnoki rájátszást akarván elsősorban megnyerni, kontinentális élcsapatokkal, szerb és magyar együttesekkel vív felkészülési mérkőzéseket Hercegnoviban és Budapesten.

Hogy mennyire lefutottnak tekintik maguk az oroszok is az Euroliga-negyeddöntő visszavágóját, jól mutatja: meglehetősen szokatlan módon már a kupameccs előtt kétkapuzást, vagyis közös gyakorlási lehetőséget kértek - és immár kaptak is - a dominósoktól.