Az utolsó magyar is elbúcsúzott az asztalitenisz-vb-től

MTI
2005.05.04. 09:31
A papírformának megfelelően Tóth Krisztina 4-1-es vereséget szenvedett a kínai Niu Csien-fengtől (Niu Jianfeng), s ezzel az utolsó magyar is befejezte a szereplését a Sanghajban zajló 48. egyéni asztalitenisz-világbajnokságon.

A találkozó jól indult Tóth számára, hiszen az első szettet 13-11-re megnyerte. A folytatásban azonban egyre inkább a kínai vetélytárs akarata érvényesült, miközben a magyar olykor egészen parádés labdamenetekkel és poénokkal szórakoztatta a közönséget.

"Összességében elégedett vagyok a teljesítményemmel" - nyilatkozta Tóth Krisztina a találkozót követően. "A világranglistán harmadik Niu ellen is voltak olyan megoldásaim, amelyek bravúrszámba mentek, s egy ilyen versenyen nem szégyen a legjobb 16 között kiesni."

Tóth Krisztina mérkőzése után az MTI Bátorfi Csillát a folytatásról kérdezte.

"Azt nem jelenthetem ki, hogy utoljára szerepeltem a magyar válogatottban" - fogalmazott Bátorfi. "Jövőre éppen Németországban, Brémában rendezik a csapat-világbajnokságot, s ha a magyar szövetség illetékesei úgy gondolják, hogy szükség van a játékomra, vagy akár csak a jelenlétemre, örömmel állok rendelkezésre. Ehhez azonban a nyáron le kell ülnöm a vezetőkkel, és tisztázni kell ezt a kérdést, mert azt nem szeretném, ha jövőre a vb előtt az utolsó pillanatban közölnék, hogy kellek-e. Az azonban szinte biztos, hogy május 20-án, a Statisztika elleni BEK-döntőben asztalhoz állok Budapesten."

Óriási meglepetésre a női egyes nyolcaddöntőjében a fehérorosz Viktoria Pavlovics 4-0-ra verte a hongkongi Tie Ja-nát (Tie Jana), és ezzel egyedüli született európai játékosként a legjobb 8 közé jutott. Ugyancsak szenzáció, hogy a férfi páros elődöntőjében a német Boll, Süss duó 4-2-re verte az első helyen kiemelt kínai Csen Csi, Ma Lin (Chen Qi, Ma Lin) párost, így a döntőbe jutott.