Hétszeres világbajnok a magyar sárkányhajósoknál

Index
2005.05.13. 11:26
A hétvégi válogatóversenyen eldőlt, hogy kik képviselik a magyar színeket a duisburgi Világjátékokon a sárkányhajósok versenyében.

Külön érdekesség, hogy az egykori hétszeres világbajnok kajakozó Hegedüs Róbert is tagja a csapatnak, aki a Nemzeti Sportszövetség Kommunikációs Irodájának elmondta: "Igyekeztünk egy olyan tagokból álló csapatot összehozni, akiknek van kötődésük a vízi sportokhoz. A hajóban ülők legtöbbje ma is rendszeresen vízre száll, sőt legtöbbjük rendszeresen indul amatőr versenyeken. Komolyan vettük a válogatót is, hiszen világversenyen fogjuk képviselni az országot. A válogatóverseny megnyerése után olyan volt a hangulat a csapaton belül, mintha egy VB-t nyertünk volna".

"A sárkányhajóval való versenyzés érdekes kihívást jelent: a kajak és a kenu elemeit kell ötvözni, hiszen ülve kell kenuzni. Sok apró trükköt kell elsajátítanunk. Június 1-jén ződligeten kezdjük meg a duisburgi Világjátékokra a közvetlen felkészülést. A Világjátékokon való szereplésünk ugrás a sötétbe, hiszen nem ismerjük az ellenfeleink képességeit, éppen ezért nem is félünk tőlük. Egy biztos: keményen fogunk hajtani és ki fogjuk hozni a maximumot magunkból" - mondta a Domino-Honvéd kajak-kenu szakosztályának vezetője.