Árpád
-2 °C
9 °C

Kanada döntőbe jutott a hoki vb-n

MTI
2005.05.14. 20:03
A tengerentúli gárda alaposan belekezdett, de ehhez kellettek az orosz védők is. Még csak másfél perce zajlott az elődöntő, amikor a hátvéd Redden lövése kipattant Szokolov kapusról, majd az ismétlést már nem hibázta el a kanadai klasszis, noha hárman is körbevették. Ezt követően Souray, majd egy kettős emberelőny után Heatley növelte a kanadaiak előnyét.

Ezt követően kimaradt egy orosz emberelőny, és egy fantasztikus ellentámadás végén nőtt a különbség. Az egész vb-n szenzációs formában játszó Thornton remek ütemben passzolt a támadást kísérő védő, Souray elé, aki kapásból volt eredményes. Ez volt a kanadaiak negyedik kísérlete és második gólja. A kanadaiak aztán kettős emberelőnyben továbbnövelték előnyüket, Heatley közelről vette be a magára hagyott Szokolov kapuját.

A második harmad is kanadai góllal indult, és ekkor úgy tűnt, eldőlt a meccs. Az oroszopk azonban nem adták fel, minden mindegy alapon elkezdtek támadni. Még ebben a harmadban Jasin előbb gólpasszt adott, majd maga is betalált, így nyíltá tette az összecsapást a záróharmadra.

Ebben azonban már csak egy gólt szereztek az oroszok - noha majd felborult a pálya - így a kanadaiak jó első harmaduknak és a parádézó Brodeur kapusnak köszönhetően bejutottak a döntőbe.

Kanada-Oroszország 4-3 (3-0, 1-2 , 0-1 )
gól: Redden (2.), Souray (6.), Heatley (11.), Jovanovski (22.), illetve Szemin (35.), Jasin (40.), Ovecskin (47.)

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Egzotikus élmények!

Amiről eddig álmodni sem mert. Luxus nyaralás, a világ legcsodálatosabb tengerpartjain.