Mezőfi a Nemzetközi Súlyemelő Szövetség orvosi bizottságában

MTI
2005.05.18. 14:15
Ami nem sikerült a Magyar Súlyemelő Szövetség (MSSZ) elnökének, dr. Mezőfi Miklósnak Isztambulban a Nemzetközi Súlyemelő Szövetség (IWF) márciusi választó kongresszusán, az sikerült a dél-koreai Puszanban, ahol az IWF elnöksége a magyar sportvezetőt a testület orvosi bizottságába delegálta.

Ezzel nem szakadt meg a magyar szakemberek folyamatos jelenléte az IWF e bizottságában, hiszen abban Mezőfi előtt dr. László Imre dolgozott éveken át.

Az IWF puszani kongresszusán Aján Tamás, a nemzetközi szövetség magyar elnöke ismét leszögezte, hogy a jövőben sem tudnak toleránsak lenni a doppingolókkal szemben.

"A versenyzőknek fel kell készülniük arra, hogy a föld minden sarkában, éjjel-nappal ellenőrizhetik őket a WADA szakemberei, illetve az IWF ellenőrei is" - jelentette ki Aján.

A magyar sportdiplomata arról is szót ejtett, hogy tervezik a sportág olimpiai kvalifikációjának megváltoztatását. Így könnyen elképzelhető, hogy nemcsak a 2007-es thaiföldi, hanem előtte a 2006-os dominikai világbajnokság is olimpiai kvalifikációs vb lesz. A részleteket később dolgozzák ki.

Az athéni olimpiáról doppingvétség miatt diszkvalifikált három magyar emelő (Gyurkovics Ferenc, Kecskés Zoltán és Kovács Zoltán) fegyelmi meghallgatása május 7-én zajlott le Athénban. Philippe Saint-Cyr, a fegyelmi testület kanadai elnöke az MTI érdeklődésére elmondta, hogy döntés mintegy két hét múlva várható, de egyebet nem kívánt hozzátenni.