Zelma, Rajmund
-10 °C
-3 °C

Mezőfi a Nemzetközi Súlyemelő Szövetség orvosi bizottságában

MTI
2005.05.18. 14:15
Ami nem sikerült a Magyar Súlyemelő Szövetség (MSSZ) elnökének, dr. Mezőfi Miklósnak Isztambulban a Nemzetközi Súlyemelő Szövetség (IWF) márciusi választó kongresszusán, az sikerült a dél-koreai Puszanban, ahol az IWF elnöksége a magyar sportvezetőt a testület orvosi bizottságába delegálta.

Ezzel nem szakadt meg a magyar szakemberek folyamatos jelenléte az IWF e bizottságában, hiszen abban Mezőfi előtt dr. László Imre dolgozott éveken át.

Az IWF puszani kongresszusán Aján Tamás, a nemzetközi szövetség magyar elnöke ismét leszögezte, hogy a jövőben sem tudnak toleránsak lenni a doppingolókkal szemben.

"A versenyzőknek fel kell készülniük arra, hogy a föld minden sarkában, éjjel-nappal ellenőrizhetik őket a WADA szakemberei, illetve az IWF ellenőrei is" - jelentette ki Aján.

A magyar sportdiplomata arról is szót ejtett, hogy tervezik a sportág olimpiai kvalifikációjának megváltoztatását. Így könnyen elképzelhető, hogy nemcsak a 2007-es thaiföldi, hanem előtte a 2006-os dominikai világbajnokság is olimpiai kvalifikációs vb lesz. A részleteket később dolgozzák ki.

Az athéni olimpiáról doppingvétség miatt diszkvalifikált három magyar emelő (Gyurkovics Ferenc, Kecskés Zoltán és Kovács Zoltán) fegyelmi meghallgatása május 7-én zajlott le Athénban. Philippe Saint-Cyr, a fegyelmi testület kanadai elnöke az MTI érdeklődésére elmondta, hogy döntés mintegy két hét múlva várható, de egyebet nem kívánt hozzátenni.

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!

Varázslatos Szicília

Baboci2006 felhasználónk jóvoltából vadonatúj fotók segítségével visszatérhetsz a nyárba!