Benedek Tibor lemondta a válogatottságot

MTI
2005.05.23. 09:23
Benedek Tibor válogatott szinten befejezi a vízilabdázást. Az olimpiai és világbajnoki címvédő nemzeti együttes júliusban 33 éves, 382-szeres válogatott kapitánya nem hagy fel teljesen a pólóval, klubszinten csapatában, a Honvédban folytatja a játékot.

Mindezt vasárnap közölte a balkezes klasszis, aki azt is elmondta az MTI-nek, hogy döntését egy hete tudatta Kemény Dénessel, a válogatott szövetségi kapitányával, de a hivatalos bejelentéssel meg akarta várni az Euroliga e hétvégi nápolyi négyes döntőjét.

"Áprilisban támadtak olyan szívritmuszavaraim, amelyek megijesztettek és elgondolkodtattak" - mondta a távirati irodának Benedek. "Fel kellett tennem a kérdést magamnak, hogy bírom-e még továbbra is a folyamatos, 16 éve tartó, nyárról nyárra ismétlődő, teljes embert kívánó felkészülést. Arra jutottam, hogy az általam elvárható szinten nem tudom már csinálni. Sajnálom, hogy a fiúkat ott kell hagynom, bizonyára ők is bánják, hogy lemondok a válogatottságról, de úgy érzem, helyénvaló döntést hoztam.

Klubszinten ugyanakkor folytatom, hiszen változatlanul nagyon fontos marad számomra a vízilabda. Mondhatnám: a tűz a régi, de visszább kell vennem a tempóból..."

A kérdésre, hogyan fogadta döntését Kemény Dénes, Benedek Tibor így válaszolt: "Nagyon sajnálja, de megérti."

Benedek 382-szeres válogatottságával abszolút magyar csúcstartó, pályafutása alatt gyakorlatilag minden fontos sikernek a közvetlen részese volt: a magyar válogatottal nyert olimpiát - 2000-ben és 2004-ben -, világbajnokságot, Európa-bajnokságot, Világkupát és Világligát egyaránt, az Újpesttel LEN Kupát, Szuperkupát és BEK-et, a Pro Reccóval Euroligát, több alkalommal is volt magyar és olasz bajnok.