Alonso már a dobogóval is megelégedne

MTI
2005.05.26. 15:59
Az első négy futamon brillírozó, sorozatban három versenyt nyerő Fernando Alonso a legutóbbi két viadal tapasztalatai miatt óvatosabb lett, visszafogottabb reményekkel várja az 56. Forma-1-es világbajnokság Európai Nagydíját.

"Tavaly ötödik lettem az R25-tel, most pedig a dobogóért akarok harcolni. Nincs okom arra, hogy kételkedjem az esélyeimben, bár el kell ismernem, Monte-Carlóban akadtak nehézségeim. A Monacói Nagydíjon új aerodinamikai csomagot használtunk, de még nem láthattuk, hogy mennyivel jobb a korábbinál. A Nürburgringen már lesz alkalmunk erre" - mondta a Renault spanyol klasszisa.

Alonso hozzátette: kiemelt jelentősége lesz a megfelelő péntek-szombati felkészülésnek az Európai Nagydíjon. "Remélem, hogy a szabadedzéseket gond nélkül teljesítjük" - jegyezte meg a pontverseny éllovasa.

Alonso úgy véli, hogy döntő fontosságú a pálya első szektora, ott rengeteg időt nyerhet, de veszíthet is.

"Azt sem hagyhatom ki a számításból, hogy mindenféle kanyarkombináció található a pályán, gyors és lassú is. A Renault még nem ünnepelhetett dobogós helyezést a Nürburgringen, most jó esélyünk van a rossz sorozat megszakítására".