Kropkó Péter súlyos tüdőgyulladással kórházban

MTI
2005.05.26. 16:14
A triatlonozó Kropkó Péter - azok után, hogy az elmúlt hétvégén, hősiesen küzdve betegségével második lett a Japánban rendezett Ironman-versenyen - súlyos tüdőgyulladással kórházba került.

A negyvenkét éves versenyző magas láza és állandó köhögése ellenére vállalta az indulást, de ez nem tett jót az egészségi állapotának, ugyanis a viadal után egyre rosszabbul lett, és a csütörtökön, immár Magyarországon elvégzett vizsgálatok - jelesül a tüdőröntgen - súlyos tüdőgyulladást mutatott ki nála, amellyel legalább egy hétig, de inkább tíz napig infúzióra kötve, kórházban kell feküdnie.

Kropkó külön balszerencséje, hogy második helyével kvalifikálta magát az októberi, hawaii világbajnokságra, amelynek hétfői regisztrációjára rosszulléte miatt nem tudott elmenni, így hivatalosan elvesztette kiharcolt helyét. Éppen ezért tárgyalásokat kezdett a vb szervezőivel, illetve a nemzetközi szövetséggel (WTC), hogy mégis részt vehessen a világ egyik legnehezebb versenyén.

Kropkó betegsége miatt ugyanakkor várhatóan nem indulhat a júliusi zürichi versenyen, amelyet pedig korábban már kétszer is megnyert.