Sorsoltak a júliusi vízilabda világbajnokságra

MTI
2005.05.26. 21:38
Az olimpiai és világbajnoki címvédő magyar férfi vízilabda-válogatott a július 17. és 31. közötti, montreali vb-n Horvátország, Románia és Kanada nemzeti csapataival szerepel egy csoportban, míg a legutóbbi világbajnokságon 5. helyezett női együttest Spanyolország, Kína és az Egyesült Államok legjobbjaival sorsolták össze.

A kanadai metropoliszban csütörtökön megejtett procedúrán mind a Kemény Dénes vezette gárda, mind a Faragó Tamás irányította válogatott két gyengébb és - előbbi a korábbi vb- és Eb-ezüstérmes horvátok, utóbbi a 2003-ban vb-aranyérmes amerikaiak személyében - egy nagyon erős riválist kapott ellenfélnek kvartettjében, ahonnan a körmérkőzések után az első közvetlenül lép tovább a legjobb nyolc közé, míg a további négy negyeddöntős helyért az egyes csoportok második és harmadik helyezettjei keresztbejátszanak.

Kásás Tamásék a románokkal kezdenek július 18-án, majd Kanada (20.) és Horvátország (22.) következik, míg Stieber Mercedesék meccssorrendje: Kína (17.), Egyesült Államok (19.) és Spanyolország (21.).

A csoportbeosztások:
Férfiak:
A-csoport: Dél-afrikai Köztársaság, Spanyolország, Oroszország, Olaszország
B-csoport: Egyesült Államok, Kuba, az Ázsia-bajnokság 2. helyezettje, Szerbia-Montenegró
C-csoport: Horvátország, Románia, Kanada, MAGYARORSZÁG
D-csoport: Ázsia bajnoka, Ausztrália, Görögország, Németország

Nők:
A-csoport: Venezuela, Kanada, Kuba, Olaszország
B-csoport: Spanyolország, Kína, Egyesült Államok, MAGYARORSZÁG
C-csoport: Oroszország, Görögország, Üzbegisztán, Új-Zéland
D-csoport: Ausztrália, Brazília, Németország, Hollandia