Pénteken kezdődik a visegrádi Sumo Eb

Index
2005.06.09. 14:37
Pénteken kezdetét veszi Visegrádon a XI. ANA SUMO Európa-bajnokság a Toyota Kupáért. A versenyt megelőző sajtótájékoztatón Stephen Gard, az Európai Sumo Szövetség főtitkára elégedettségének adott hangot a szervezést illetően.

"Amikor Ausztria és Németország visszaadta a kontinensviadal rendezési jogát, tudtam, hogy csak Magyarország képes két hónap alatt megszervezni egy ekkora rendezvényt" - dicsérte a magyar szövetséget a főtitkár. "Úgy látom, hogy a visegrádi verseny még a tavalyi, szolnoki Eb-nél is színvonalasabb lesz, az indulók listáján végigtekintve pedig megállapítható: az utóbbi tíz év legizgalmasabb kontinensviadalára lehet számítani" - fogalmazta meg várakozásait Stephen Gard.

A verseny pénteken a junior és kadett sumósok küzdelmével kezdődik, szombaton a felnőtt női és férfi mezőny dönt az érmek sorsáról, vasárnap a csapaverseny mellett az open kategória mérkőzéseit bonyolítják.

"21 országból 300 versenyző érkezését várjuk - jelentette ki Elek Sándor. - A német, az észt, a finn és az angol csapat már meg is érkezett Magyarországra. A visegrádi nagyparkolóban felállított óriási sátorban jelenleg is zajlik a küzdőtér előkészítése" - számolt be a legújabb fejleményekről a Magyar Sumo Szakszövetség általános alelnöke.