Ismét Székesfehérvár rendezi a hoki Kontinentális Kupa négyes döntőjét

MTI
2005.06.11. 15:49
Ismét Székesfehérvár rendezi a jégkorong Kontinentális Kupa négyes döntőjét. A nemzetközi szövetség maradéktalanul elégedett volt az idei szervezéssel, és ezért újra a magyar bajnok Alba Volán-FeVita lehet a házigazda.

A január 13. és 15. közötti eseményen az utóbbi kiírásban bravúrral harmadik helyen záró fehérváriak mellett a svájci Zürich Lions, az orosz Lada Toljatti, valamint a kvalifikáció győztese vehet részt.

"Hatalmas megtiszteltetés és sportdiplomáciai siker, hogy ismét mi lehetünk a rendezők. A Zürich és a Toljatti nem csak hazájában, hanem Európa szerte is a legprofibb klubok közé tartozik. Nagy szurkolótábor és médiaérdeklődés kíséri ennek a két csapatnak a szereplését. Így aztán óriási munka áll előttünk, hogy mindenben ki tudjuk őket szolgálni" - mondta az MTI érdeklődésére Ocskay Gábor, az Alba Volán menedzsere.

A Kontinentális Kupa a másodikszámú európai viadalnak számít a Bajnokok Ligája után, utóbbiban kizárólag a földrész hat legerősebb (orosz, cseh, svéd, szlovák, finn és svájci) bajnokságának aranyérmese szerepelhet.