Zsuzsanna
-2 °C
7 °C

Felfüggesztett börtönbüntetés kapott a síbalesetet okozó edző

MTI
2005.06.14. 15:30
Három hónapos felfüggesztett börtönbüntetésre és fejenként ötezer eurós bírság befizetésére kötelezte Annecy bírósága Xavier Fournier edzőt és David Fine indítót, akiket felelősnek talált Régine Cavagnoud szuper-óriásműlesikló világbajnok 2001. október 29-i halálos balesetének ügyében.

A francia síelő egy ausztriai edzésen, a Pitztaler-gleccseren Markus Anwander német utánpótlásedzővel ütközött, mindkettőjüket életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba. Két napig küzdöttek Cavagnoud életéért, de már nem tudták megmenteni, Anwander viszont - noha két hétig kómában volt - azóta teljesen felépült.

A mostani bírósági határozat alapján Fournier és Fine hibázott, amikor nem figyelmeztette Cavagnoud-t, hogy pályafelújítás miatt szünetel a tréning.

"Markus Anwander viszont nem követett el hibát, úgy viselkedett, mint egy gyalogos az átkelőn, amikor piros a lámpa az autóknak. Célszerű ugyan balra és jobbra nézni, hogy nem jön-e mégis valami, de ha ezt nem teszi meg az ember, az nem róható fel neki" - áll többek között az indoklásban.

Az eset után Ausztriában is nyomozás indult gondatlanságból elkövetett emberölés miatt, de az eljárást 2002 júniusában beszüntették.

Belföldi ajánlatok

Rengeteg gyönyörű helyet talál belföldi ajánlataink között.

Európai körutazások

Izlandi csillagtúra, Skócia felfedezése, a csodás Szicília, és a bajor kastélyok világa.