Miklós
-7 °C
2 °C

Aranyérmes a magyar férfi öttusaváltó az Eb-n

MTI
2005.06.25. 13:45
Aranyérmet szerzett a Balogh Gábor, Fülep Sándor, Kállai Ákos összeállítású csapat az olaszországi Montepulcianóban zajló öttusa Európa-bajnokság férfi váltóversenyében. A második helyen az orosz, a harmadikon a lengyel trió végzett.

A magyarok a nyolcadik helyet eredményező lövészetet követően fokozatosan zárkóztak fel, első nagy lépésként megnyerték a vívást, majd tartották a pozíciójukat az úszásban, aztán pedig jól lovagoltak, így a zárószámot már az élről kezdték, igaz, csupán négy másodperccel hamarabb, mint a lengyelek, és kilenccel előbb, mint az oroszok. Előbbiek hamar leszakadtak, utóbbiakkal azonban nagy küzdelem bontakozott ki. A magyar csapatban előbb Fülep, majd Kállai futotta le a maga 1500 méterét, majd következett Balogh, akit a táv közben Szabirhuzin megelőzött. A hajrá azonban az olimpiai ezüstérmes, egyéniben kétszeres világelső magyar elképzelése szerint alakult, amennyiben meggyőző magabiztossággal lépett el riválisa mellől.

"Sok pontot elszórtunk a lövészet és a vívás során, de szerencsére az ellenfelek is. Remek fizikai számokkal és jó lovaglással azonban megérdemelten nyertünk" - értékelt Pálvölgyi Miklós szövetségi kapitány.

A magyar csapat ezzel megvédte címét. Tavaly Kállai és Fülep mellett a fiatal Marosi Ádám szerepelt.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!