Bodrogi visszaesett, Armstrong vezet a Tour de France-on

MTI
2005.07.05. 19:37
A Discovery Channel két másodperc előnnyel megnyerte a keddi 67,5 kilométeres csapatversenyt, s ezzel a hatszoros győztes kapitány, Lance Armstrong átvette a vezetést a francia országúti kerékpáros körversenyen. Bodrogi László a hatodik időt kerekezte a Credit Agricole együttesével, így a harmadikról az összetett tizenkilencedik helyére esett vissza.

A nap legnagyobb vesztese a 4. szakasz előtt éllovas amerikai David Zabriskie volt, aki hiába vezetett valamennyi ellenőrző pontnál a Team CSC-vel, az utolsó kilométeren elesett, így csak több mint egy perccel társai mögött ért célba, és elvesztette a sárga trikót. Ráadásul a CSC két másodperccel a győzelemről is lemaradt.

A tavaly bevezetett szabály szerint a csapatidőfutamon maximálták a hátrányokat, vagyis a második CSC kerekesei két másodpercet vesztettek ugyan a Discovery versenyzőihez képest, de a 35 másodperc hátránnyal harmadik T-Mobile tagjai csak harmincat. A további csapatok versenyzőinek sorrendben maximum 40, 50 stb. másodperces hátrányt regisztráltak, így a hatodik Bodrogiéknak 1:41 perc helyett csupán egy percet.

Eredmények:
4. szakasz, Tours-Blois, 67,5 km, csapatidőfutam: 1. Discovery Channel 1:10:39 ó, 2. Team CSC 2 mp hátrány, 3. T-Mobile 35 mp h.
Az összetettben (sárga trikó): 1. Lance Armstrong (amerikai, Discovery Channel) 9:59:12 ó, 2. George Hincapie (amerikai, Discovery Channel) 55 mp hátrány, 3. Jens Voigt (német, Team CSC) 1:04 p hátrány ...19. BODROGI LÁSZLÓ (Credit Agricole) 1:45 p h.

Szerdán a Chambord és Montargis közötti 183 km-es szakasz vár a mezőnyre.