Új elnök a súlyemelő-szövetség élén

MTI
2005.07.09. 14:58
Komáromi Lajost, a Tatai Honvéd AC ügyvezető igazgatóját választotta elnökké a Magyar Súlyemelő Szövetség (MSSZ) szombati, rendkívüli közgyűlése. A negyvenkilenc szavazásra jogosult küldöttből harmincketten adták voksukat Komáromira, tizenheten pedig a másik jelöltre, Molnár Gáborra. A közgyűlést azért kellett összehívni, mert június 20-án lemondott elnöki posztjáról a márciusban megválasztott Mezőfi Miklós.

Mivel a június 4-én létrejött elnökségből heten nem követték az elnököt, őket a közgyűlés most visszahívta. Erre már csak azért is szükség volt, mert kiderült, hogy a legutóbbi közgyűlésen néhány elnökségi tagot törvénytelenül választottak meg, s emiatt a Legfőbb Ügyészség törvényességi vizsgálatot helyezett kilátásba a szövetséggel szemben. Azzal azonban, hogy a szombati közgyűlés Molnár Gábor, Farkas Dániel, Bökfi János, Takács Mária, Bobonka Gyula, Oláh Imre és Szabolcsi Károly elnökségi tagokat visszahívta, megszűnt a törvénytelen helyzet. Egyúttal döntés született arról, hogy szeptember 17-én válasszák meg a testület új elnökségi tagjait.

Komáromi Lajos - már elnökként - úgy fogalmazott: összefogással el kell kezdeni az érdemi munkát, s mihamarabb biztos alapokra kell helyezni a szövetség mára megrendült anyagi helyzetét. Bejelentette, már a jövő héten tárgyalásokat kezd Ábrahám Attilával, a Nemzeti Sporthivatal elnökével arról, hogy az MSSZ idei évre meghatározott állami támogatását a szövetség megkaphassa.

"Ha ehhez az kell, hogy név szerint nevezzük meg az athéni olimpia doppingbotrányának felelőseit, akkor ezt is meg fogjuk tenni" - szögezte le.