Judit
-2 °C
8 °C

Noszály lesz Szalay navigátora egy spanyol terepralin

MTI
2005.07.18. 20:31
A korábbi kiváló teniszjátékos, a nemrég a szabadtéri országos bajnokságon elődöntős Noszály Sándor meglepő és bátor döntést hozott: a hétvégén sorra kerülő spanyolországi tereprali-versenyen, a Baja Aragónon ő lesz Szalay Balázs navigátora.

"Nem tervezünk előre. Ő is kíváncsi meg én is, aztán majd meglátjuk, hogyan tovább. Azért választottuk ezt a viadalt az első közös szereplésünkre, mivel ez a navigáció szempontjából egyszerűbb, mint például a maratoni sivatagi versenyek. A célunk, hogy bekerüljünk a legjobb tízbe, és teszteljük az autót, amelybe a sebességváltónak egy új verziója kerül erre a futamra." - mondta Szalay.

A korábbi többszörös magyar bajnok teniszezőtől sohasem állt távol az autósport, évek óta "nyúzza" Szalayt, hogy vigye magával egy versenyre.

A tavaly még Világkupa-viadalnak számító sprintversenyeket ettől az évtől kezdve nemzetközi FIA-viadaloknak hívják. Ide tartozik a spanyol futam is, amelyen elindul néhány világsztár, többek között Stéphane Peterhansel, Luc Alphand és Joan Roma.

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!