Antal, Antónia
-7 °C
0 °C

Noszály lesz Szalay navigátora egy spanyol terepralin

MTI
2005.07.18. 20:31
A korábbi kiváló teniszjátékos, a nemrég a szabadtéri országos bajnokságon elődöntős Noszály Sándor meglepő és bátor döntést hozott: a hétvégén sorra kerülő spanyolországi tereprali-versenyen, a Baja Aragónon ő lesz Szalay Balázs navigátora.

"Nem tervezünk előre. Ő is kíváncsi meg én is, aztán majd meglátjuk, hogyan tovább. Azért választottuk ezt a viadalt az első közös szereplésünkre, mivel ez a navigáció szempontjából egyszerűbb, mint például a maratoni sivatagi versenyek. A célunk, hogy bekerüljünk a legjobb tízbe, és teszteljük az autót, amelybe a sebességváltónak egy új verziója kerül erre a futamra." - mondta Szalay.

A korábbi többszörös magyar bajnok teniszezőtől sohasem állt távol az autósport, évek óta "nyúzza" Szalayt, hogy vigye magával egy versenyre.

A tavaly még Világkupa-viadalnak számító sprintversenyeket ettől az évtől kezdve nemzetközi FIA-viadaloknak hívják. Ide tartozik a spanyol futam is, amelyen elindul néhány világsztár, többek között Stéphane Peterhansel, Luc Alphand és Joan Roma.

Visszatérés a paradicsomba

Egy újabb kaland előszobájába léptünk, mikor kis kocsink megindult Christchurch felé.

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!