Fábián, Sebestyén
-12 °C
-3 °C

Kékszalag: rajt rekordszámú hajóval

MTI
2005.07.22. 10:48
Rekordlétszámú mezőny, 432 hajó rajtolt el jó szélben péntek reggel Balatonfüredről a T-Mobile Kékszalag Nagydíjon, Európa leghosszabb tókerülő vitorlásversenyén. Az eddigi nevezési csúcsot a tavalyi 396 induló jelentette.

A 21 hajóosztályban 1961 versenyző szerepel, köztük a négyszeres győztes, múlt évben is első Litkey Farkas, aki tavalyelőtt a Lisa nevű vitorlással 9 óra 25 perc alatt ért célba, de az alacsony vízállás miatt feltehetően rövidebb volt a versenytáv, ezért az eredményt nem hitelesítették. A csúcsot így továbbra is a Nemere tartja, amely 1955-ben Németh István irányításával 10 óra 40 perc alatt ért körbe.

Litkey csapatának legnagyobb ellenfele Soponyai Géza új hajója, az Arcadom és a tavaly második Szamuráj Jack lehet. A leggyorsabbakat péntek estére várják vissza a Balatonfüred-Balatonkenese-Siófok-Tihany-Keszthely-Balatonfüred - légvonalban - 150 km-es út végén.

Idén a szabályok értelmében a klasszikus építésű hajók indulhatnak, azaz tilos trapézolni, vagyis a vitorlásra szerelt keretre kiülni.

Varázslatos Szicília

Baboci2006 felhasználónk jóvoltából vadonatúj fotók segítségével visszatérhetsz a nyárba!

Visszatérés a paradicsomba

Egy újabb kaland előszobájába léptünk, mikor kis kocsink megindult Christchurch felé.