Úszó-vb: Cseh László legjobb idővel középdöntős

MTI
2005.07.27. 18:22
A magyar úszás első montreali vb-érmese, a 100 m háton harmadik Cseh László ismét vitézkedett: 200 m vegyesen a legjobb időt - 1:59.56 p - produkálva jutott be a középdöntőbe. Teljesítményének értékét növeli, hogy - bár a selejtezőben valamelyest mindenki tartalékol a folytatásra - egyedül ő került 2 percen belülre úgy, hogy a befejező gyorson szemmel láthatólag visszavett a sebességből.

A mezőny másik két - egyformán amerikai - klasszisa, a szintén két percen belüli időre képes olimpiai és világbajnok, a távon már világcsúcsok sorát elérő, s jelenleg is 1:55.94-gyel a rekordot birtokló Michael Phelps, s az olimpiai ezüstérmes Ryan Lochte ugyancsak magabiztosan, de Csehénél gyengébb produktummal került tovább.

"Örülök a két percen belüli időmnek, nagyjából ennyire is számítottam, viszont a mozgásom nem volt az igazi. Nem éreztem könnyednek magam, mintha a 100 hát utóhatása még bennem lett volna. Most megyek és alaposan átgyúratom magam, mert az esti középdöntőben szeretnék még jobbat úszni. Ennél csak jobb lehetek..." - mondta a selejtezőgyőztes Cseh László.

A nők 200 m vegyes számában mind Jakabos Zsuzsanna, mind Boulsevicz Beatrix sikerrel vette az akadályt: mindketten továbbjutottak a legjobb 16 közé.