Árpád
7 °C
21 °C

Doppinggyanúban két cseh atléta

MTI
2005.08.12. 12:21
Doppingolás gyanúja merült fel két cseh tízpróbázóval szemben a helsinki atlétikai világbajnokságon, egyikük a bronzérmes Zsivoczky Attilát megelőző Roman Sebrle.

A Helsingin Sanomat című napilap szerint szerdán, a küzdelmeket lezáró 1500 m-es síkfutás előtt az olimpiai bajnok Sebrle, illetve a most 8. helyen végzett, 1996-ban olimpiai bronzérmes Tomas Dvorak eddig ismeretlen összetételű infúziót kapott a cseh csapatorvostól. A stadion egyik helyiségében lezajlott kezelést tucatnyi szemtanú is megerősítette.

A nemzetközi szövetség (IAAF) szabályzata értelmében tilos a résztvevők orvosi ellátása a versenyek alatt, és sérülés esetén kizárólag a vb hivatalos egészségügyi stábja érintkezhet az atlétákkal.

Nick Davies, az IAAF szóvivője nem erősítette meg az értesülést, Tapio Kallio, a helyi doppingfelügyelet illetékese közölte: egyelőre nem nyilatkozik, de megindult a vizsgálat az ügyben.

"Ha az eset tiltott szerek alkalmazásának minősül, akkor kizárjuk és megbüntetjük a két tízpróbázót" - jelentette ki Lauri Tarasti, az IAAF jogi bizottságának tagja.

A versenyt az amerikai Bryan Clay nyerte meg Sebrle és Zsivoczky előtt.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön! London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút.

Belföldi ajánlatok

Rengeteg gyönyörű helyet talál belföldi ajánlataink között.