Ferenc, Olívia
-2 °C
4 °C

Rahman lett Vitalij Klicsko kihívója

MTI
2005.08.14. 13:06
Hasim Rahman egyhangú pontozással legyőzte a szintén amerikai Monte Barrettet, és így elnyerte a jogot, hogy kihívja a Boksz Világtanács (WBC) nehézsúlyú világbajnokát, az ukrán Vitalij Klicskót.

A chicagói mérkőzés alacsony színvonalú volt, érződött, hogy két gyerekkori jóbarát püföli egymást nem túl nagy vehemenciával. A csatából végül Rahman került ki győztesen, két pontozó 118-110, egy pedig 116-112 arányban látta jobbnak.

"Nem akartam Montéval összecsapni. Barátok vagyunk és azok is maradunk. Inkább már Klicsko ellen lépnék ringbe" - mondta a 32 éves, a profik között 41 győzelmet és öt vereséget jegyző Rahman.

A WBC a múlt hónapban döntött úgy, hogy ennek a találkozónak győztesével szemben kell megvédenie címét Vitalij Klicskónak. Jose Sulaiman, a szervezet elnöke határozottan kijelentette, nem elfogadható, hogy a címvédő szeptember 24-én egy általa kiválasztott bokszoló ellen lépjen kötelek közé.

A 37 profi összecsapásából 35-öt nyerő ukrán öklöző tavaly áprilisban, Los Angelesben a dél-afrikai Corrie Sanders legyőzésével szerezte meg a WBC övét, amelyet decemberben, Las Vegasban az angol Danny Williamsszel szemben megvédett. Március közepén aztán, egy erőnléti edzés közben a bal lábában hirtelen erős fájdalmat, ami később átterjedt a hátára is, és végül elkerülhetetlenné vált a műtéti beavatkozás. Rahman korábban hiába ajánlott neki három időpontot (április 30., június 18., július 23.) címvédő összecsapásra, a felkérést Klicsko kénytelen volt visszautasítani.

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.