Rahman lett Vitalij Klicsko kihívója

MTI
2005.08.14. 13:06
Hasim Rahman egyhangú pontozással legyőzte a szintén amerikai Monte Barrettet, és így elnyerte a jogot, hogy kihívja a Boksz Világtanács (WBC) nehézsúlyú világbajnokát, az ukrán Vitalij Klicskót.

A chicagói mérkőzés alacsony színvonalú volt, érződött, hogy két gyerekkori jóbarát püföli egymást nem túl nagy vehemenciával. A csatából végül Rahman került ki győztesen, két pontozó 118-110, egy pedig 116-112 arányban látta jobbnak.

"Nem akartam Montéval összecsapni. Barátok vagyunk és azok is maradunk. Inkább már Klicsko ellen lépnék ringbe" - mondta a 32 éves, a profik között 41 győzelmet és öt vereséget jegyző Rahman.

A WBC a múlt hónapban döntött úgy, hogy ennek a találkozónak győztesével szemben kell megvédenie címét Vitalij Klicskónak. Jose Sulaiman, a szervezet elnöke határozottan kijelentette, nem elfogadható, hogy a címvédő szeptember 24-én egy általa kiválasztott bokszoló ellen lépjen kötelek közé.

A 37 profi összecsapásából 35-öt nyerő ukrán öklöző tavaly áprilisban, Los Angelesben a dél-afrikai Corrie Sanders legyőzésével szerezte meg a WBC övét, amelyet decemberben, Las Vegasban az angol Danny Williamsszel szemben megvédett. Március közepén aztán, egy erőnléti edzés közben a bal lábában hirtelen erős fájdalmat, ami később átterjedt a hátára is, és végül elkerülhetetlenné vált a műtéti beavatkozás. Rahman korábban hiába ajánlott neki három időpontot (április 30., június 18., július 23.) címvédő összecsapásra, a felkérést Klicsko kénytelen volt visszautasítani.