Nadal legyőzte Agassit a montreali döntőben

MTI
2005.08.15. 14:59
A tizenkilenc éves Rafael Nadal három szettben - 6:3, 4:6, 6:2 - legyőzte a veterán Andre Agassit a 2,45 millió dollár összdíjazású montreali férfi tenisztorna fináléjában.

A Mestersorozat hatodik állomásának döntőjében a harmincöt éves amerikai klasszis az első elvesztett szett után - melyet ötvennyolc perces esőszünet követett - még kiegyenlített, de a Roland Garros bajnoka végül simán hozta az utolsó játszmát.

"Egyelőre nem akarok belegondolni abba, hogy nyertem, csak a jövő héten jár az eszem. Örülök idei kilencedik trófeámnak, de majd az év végén fogom kiélvezni a sikert" - nyilatkozta Nadal, aki kemény borításon eddig még soha sem tudott győzni.

A két hete hatvanadik tornadiadalát arató Agassi elismerően szólt ellenfele teljesítményéről: "Nagyszerűen mozog a pályán, és kiszorított helyzetből is életveszélyes. Rettentően furcsa szervákkal lepett meg, ráadásul minden gyenge fogadást letámad, ami a legnagyobbakra jellemző."

Az idén hatvanöt mérkőzést megnyerő Nadal már csak négy sikerre van attól, hogy beérje a 20 éven alattiak örökrangsorában éllovas Boris Beckert, aki 1986-ban ért el szenzációs mérleget. Tornagyőzelmek tekintetében viszont már utolérte Mats Wilandert, aki 1983-ban hódított el tinédzserként 9 serleget.