Timót, Xénia
-8 °C
-3 °C

Eger, Honvéd: százszázalékos továbbjutás a póló-MK-ban

MTI
2005.09.04. 16:52
A Szeged, az Eger, a Vasas és a Honvéd egyformán százszázalékos teljesítménnyel, mindhárom csoportmérkőzését megnyerve jutott be a legjobb nyolc közé a férfi vízilabda Malév Magyar Kupában. Ugyancsak a negyeddöntő tagjaként várhatja a hétfői sorsolást további három ob I-es gárda, valamint az élvonal újoncaként a kupában ügyeskedő Pécs. A bajnoki dobogóért eséllyel harcba szállók közül az Újpest és a Ferencváros is sikerrel vette a magyar kupa csoportkvalifikációi jelentette akadályt. Figyelemre méltó azonban - az idénykezdet előtti csapatépítés közben még csupán alakuló forma dacára is -, hogy a két olimpiai bajnokkal, Székely Bulcsúval és Varga Tamással felálló UTE 13-8-ra kapott ki a szintén ötkarikás aranyérmes Steinmetz fivéreket felvonultató Vasastól a ceglédi selejtezőnégyesben, míg a kétszeres olimpiai bajnok kapus Szécsi Zoltánt nélkülöző FTC-t az egri kvartettben páholta el 20-12-re a hazai együttes.

A váratlan eredmények közé sorolható, hogy a szegedi négyesben a vendéglátók mögé a Pécs - jóllehet a Szeged 13-2-re alaposan elverte - be tudott jönni másodiknak, miután 12-9-re verte a Szentest, míg a Szolnok hazai medencében, a Benedek Tibor kivételével valamennyi olimpiai aranyérmesét pihentető Honvéd mögött végezve harcolta ki a továbbjutást annak köszönhetően, hogy 9-8-ra legyőzte, s ezzel ki is ejtette a negyeddöntőből a BVSC-t.

A legjobb nyolc közé jutott csapatok, amelyeket négy párba sorsolnak össze, az új hét végén, szombaton és vasárnap küzdenek meg az elődöntőbe jutásért.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!