Barbara, Borbála
-6 °C
3 °C

Lance Armstrong mégsem tér vissza

MTI
2005.09.16. 12:27
Az idei, sorrendben hetedik Tour de France-sikere után a visszavonulás mellett döntő amerikai Lance Armstrong kijelentette: a folyamatos doppingvádak, és az őt körülvevő jelenlegi hangulat miatt nem tér vissza a sportágba.

A L'Equipe című francia lap a múlt hónapban azt írta, hogy Armstrong az első Tour de France-sikere alkalmával, 1999-ben doppingolt, eritropoetint (EPO) használt, és ez csak most, az akkor levett minták újbóli ellenőrzése során derült ki.

A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) szerint nincs bizonyíték arra, hogy a texasi születésű klasszis doppingolt volna, így eljárást sem lehet indítani ellene, ugyanakkor a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) Armstrong ellen fordult.

"Büszkén fejeztem be a karrierem, nem térek vissza. Beleőrülök ebbe az egészbe. Korábban azért tartottam volna jó megoldásnak a folytatást, mert úgy gondoltam ez a helyes, de ezek után nem fogok rajthoz állni Franciaországban, hogy aztán az országúton, az ellenőrzéseken és a szállodákban is bizonygatni kelljen az igazamat" - nyilatkozta a USA Today című napilapnak a 34. születésnapját vasárnap ünneplő kerekes.

Armstrong egyébként még az idei viadal előtt javasolta: a 2005-ben levett vizeletmintáit tárolják tíz évig, és ezeket utólag is lehet majd elemezni.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Értékeljen, nyerjen!

Van kedvenc légitársasága? Írja meg véleményét itt!