Vb-ezüstérmes a Majthényi, Domokos vitorlázó páros

MTI
2005.09.16. 13:29
A címvédőként indult Majthényi Szabolcs, Domokos András vitorlás páros ezüstérmet nyert a balatonföldvári repülőhollandi-világbajnokságon. A győzelmet a dán Bojsen-Möller testvérpár szerezte meg az olimpián nem szereplő hajóosztályban.

A pénteki utolsó futamban a második hely volt a tét a négyszeres vb-győztes, kétszeres Európa-bajnok magyar egység számára, mivel a dánok akkora előnnyel vezettek, hogy már csakis súlyos sportszerűtlenség esetén veszíthették volna el az aranyérmet.

Így Majthényiéknak a mögöttük egy ponttal lemaradva harmadik Norman Rydge, Richard Scarr kettősre kellett figyelniük és előtte végezniük, mivel az ausztráloknak több futamgyőzelmük volt. A két hajó végig kiélezett párharcot vívott, a magyarok a hátszeles és a cirkáló szakaszban tudtak meglépni riválisuktól, és végül negyedikként futottak be, míg az ausztrálok hatodikak lettek.

A kilencedik, egyszersmind zárófutamot a német Ulf és Jörg Lehmann alkotta páros nyerte, a világbajnok Bojsen-Möllerék harmadikként értek célba. A dobogón a sorrend nem változott csütörtökhöz képest, a dánok végeztek az élen a Majthényi, Domokos és a Rydge, Scarr páros előtt a 83 vitorlást felvonultató mezőnyben.