Antal, Antónia
-7 °C
0 °C

Vb-ezüstérmes a Majthényi, Domokos vitorlázó páros

MTI
2005.09.16. 13:29
A címvédőként indult Majthényi Szabolcs, Domokos András vitorlás páros ezüstérmet nyert a balatonföldvári repülőhollandi-világbajnokságon. A győzelmet a dán Bojsen-Möller testvérpár szerezte meg az olimpián nem szereplő hajóosztályban.

A pénteki utolsó futamban a második hely volt a tét a négyszeres vb-győztes, kétszeres Európa-bajnok magyar egység számára, mivel a dánok akkora előnnyel vezettek, hogy már csakis súlyos sportszerűtlenség esetén veszíthették volna el az aranyérmet.

Így Majthényiéknak a mögöttük egy ponttal lemaradva harmadik Norman Rydge, Richard Scarr kettősre kellett figyelniük és előtte végezniük, mivel az ausztráloknak több futamgyőzelmük volt. A két hajó végig kiélezett párharcot vívott, a magyarok a hátszeles és a cirkáló szakaszban tudtak meglépni riválisuktól, és végül negyedikként futottak be, míg az ausztrálok hatodikak lettek.

A kilencedik, egyszersmind zárófutamot a német Ulf és Jörg Lehmann alkotta páros nyerte, a világbajnok Bojsen-Möllerék harmadikként értek célba. A dobogón a sorrend nem változott csütörtökhöz képest, a dánok végeztek az élen a Majthényi, Domokos és a Rydge, Scarr páros előtt a 83 vitorlást felvonultató mezőnyben.

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.