A görögök és a franciák már elődöntősök a kosárlabda vb-n

MTI
2005.09.23. 10:24
A férfi kosárlabda Európa-bajnokság görög-orosz találkozóján az első félidőben még úgy tűnt, hogy az oroszok magabiztosan hozzák a mérkőzést, ám a szünet után nagyot változott a helyzet, a hellének ugyanis védekezésben és támadásban is átvették az irányítást. Kettő-nulla után 42-40-nél vezettek ismét, előnyüket aztán növelték, majd meg is tartották, így némi meglepetésre búcsúztatták az esélyesebbnek tartott ellenfelüket.

A negyeddöntőbe jutásért kedden a házigazda szerb-montenegrói válogatottat felülmúló francia együttes az elődöntőbe kerülésért a címvédő litván csapatot is legyőzte a férfi kosárlabda Európa-bajnokságon, és a finálés szereplésért szombaton a görög alakulattal találkozik.

Rendkívül rosszul kezdett a litván csapat - az első negyedben mindössze hat pontig jutott -, aztán a folytatásban sem találta a ritmust. A félidőben a remekül védekező franciáknak kétszer annyi pontjuk volt, mint ellenfelüknek.

A harmadik szakaszban ugyan összeszedte magát a címvédő, de a negyedikben ismét hamar nőtt a különbség, az utolsó percekben pedig a franciák taktikus kosárlabdázással őrizték tetemes előnyüket.

Eredmény, negyeddöntő:
Franciaország-Litvánia 63-47 (14-6, 18-10, 12-20, 19-11)
Görögország-Oroszország 66-61 (6-13 20-20, 18-7, 22-21)
A pénteki negyeddöntős műsor:
Szlovénia-Németország 18 ó
Spanyolország-Horvátország 21 ó