NHL: visszatért Hasek

MTI
2005.09.24. 10:14

Közel két év után védett ismét az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL) a világ egyik legjobb kapusának tartott Dominik Hasek, aki az Ottawa Senators színeiben 34 perc alatt egyetlen gólt sem kapott a sztárjait pihentető Pittsburgh Penguins otthonában rendezett felkészülési mérkőzésen.

A Stanley Kupa-győztes, olimpiai bajnok cseh klasszis 19 lövést hatástalanított, míg a pontokról az egyszer eredményes és két gólpasszt adó világbajnok Dany Heatley gondoskodott.

Vas János ezúttal nem kapott lehetőséget a Dallas Stars színeiben, és a texasi csapat nagy csatában 3-2-re kikapott a vendég Detroit Red Wingstől. A hazaiaknál Bill Guerin, a riválisnál pedig az újonc svéd Johan Franzen duplázott, míg a győztes gólt Mathieu Schneider ütötte 4:12 perccel a vége előtt.

A San Jose Sharks előbb 19,6 másodperccel az alapjátékidő letelte előtt egyenlített, majd büntetőkkel a győzelmet is megszerezte a Vancouver Canucks otthonában. A hazaiaknál visszatért az NHL-rekordnak számító 17 hónapos eltiltásából Todd Bertuzzi, akit nagy szeretettel fogadott a közönség.

Eredmények: Pittsburgh Penguins-Ottawa Senators 0-3
Chicago Blackhawks-St. Louis Blues 4-5
Boston Bruins-New York Islanders 1-2
Dallas Stars-Detroit Red Wings 2-3
Nashville Predators-Columbus Blue Jackets 3-2
Minnesota Wild-Florida Panthers 2-1
Calgary Flames-Edmonton Oilers 3-0
Vancouver Canucks-San Jose Sharks 3-4, büntetőkkel
Anaheim Mighty Ducks-Phoenix Coyotes 5-3