Jövőre Magyarországon a kézilabdás 'öregfiúk'-Eb

Index
2005.09.26. 17:18
Magyarország rendezheti a jövő évi férfi és női masters kézilabda Európa-bajnokságot - döntött a kontinentális szövetség (EHF) végrehajtó bizottsága portugáliai ülésén. A férfiaknál 35, illetve 45, a nőknél 33, illetve 43 év fölötti korosztályban rendezett "öregfiúk" Eb június 23. és 25. között Győrben zajlik majd.

Az idén márciusban a spanyolországi Granollersben tartott II. masters Európa-bajnokságot a 45 év fölötti férfiak között a magyar öregfiúk válogatottja nyerte meg. A Vass Sándor edzette csapat tagja volt többek között a több százszoros válogatott Vass Károly, Iváncsik Mihály, Kenyeres József, továbbá Bakonyi Tibor, az Országgyűlés ifjúsági és sportbizottságának elnöke is.

A hazai kézilabdaszövetség (MKSZ) évek óta nagy hangsúly fektet arra, hogy fonots világversenyeket rendezzen: idén férfi junior vb-t, tavaly női felnőtt Eb-t bonyolítottak Magyarországon. Az MKSZ kandidál a 2008-as pekingi és a 2012-es londoni olimpia előtti egyik férfi, illetve női kvalifikációs tornára, az EHF 2008-as kongresszusára, a 2009-es női junior Európa-bajnokságra és a 2011. évi férfi világbajnokságra.