Ezüst után magyar bronz a birkózó-vb-n

MTI
2005.09.29. 00:03
Aubéli Ottó az idei Európa-bajnokság után a budapesti birkózó-világbajnokságon is bronzérmet szerzett a szabadfogásúak 120 kg-os súlycsoportjában. A magyar nehézsúlyú a nap folyamán több meglepő győzelmet arató kínai óriással, Liang Leijel küzdhetett, aki ugyan egy fejjel magasabb volt nála, ám kissé fáradtnak tűnt a találkozó előtt.

A kezdősípszót követően rögtön egymásnak feszültek a felek. Aubéli megpróbálta a szőnyeg széléhez "terelni" ellenfelét, aki nagyon figyelt arra, hogy ne hagyja el az érvényes felületet. Ez ugyan sikerült is neki, ám a magyar remek támadást indított és rögtön mögé került, így 50 mp után 1-0-ra vezetett, s előnyét gondosan őrizte a menet végéig.

A második menetben az elsőhöz hasonlóan mindketten keményen dolgoztak állásból, s alig több mint fél perccel a kezdés után vészesen közel voltak a szőnyeg széléhez. A váci birkózó ekkor ismét megragadta ellenfelét, ám hiába döntette le, kilépett, s így a kínainál volt az előny (0-1). Az egész meccset "végigugráló" Gulyás István szövetségi kapitány nyugalomra intette tanítványát, aki nem is esett kétségbe, tovább űzte a szőnyegen Leit. A kínai nem tudott ellenállni a rohamnak, a földre került, Aubéli pedig - egy pontért - mögé (1-1). Az egyenlítés a győzelmet jelentette, amit már nem is engedett ki a kezéből a vb-bronzéremmel pályafutása legjobb eredményét elérő magyar birkózó.