Ambrus
-7 °C
3 °C

Megérkezett Budapestre a NOB elnöke

MTI
2005.09.30. 14:27
Pénteken délben Budapestre érkezett feleségével Jacques Rogge, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke, aki a MOB 110 éves fennállásának alkalmából rendezett ünnepi eseményeken vesz részt és megtekinti a birkózó-világbajnokság versenyeit.

A NOB-elnököt Schmitt Pál és Aján Tamás, a MOB elnöke és főtitkára, valamint Raphael Martinetti, a Nemzetközi Birkózó Szövetség (FILA) elnöke fogadta. Rogge-gal együtt érkezett - szintén feleségével - Vitalij Szmirnov orosz NOB-tag.

Rogge ebéd után a Testnevelési Egyetemre látogat, majd a Nemzeti Sportcsarnokban jelen lesz a MOB ünnepélyes csapatgyűlésén csaknem ezer, a 2008-as ötkarikás játékokra készülő magyar sportoló, edző és sportvezető társaságában.

Szombaton Sólyom László köztársasági elnök és Gyurcsány Ferenc miniszterelnök fogadja őt, majd következik a Nemzeti Színházban a MOB ünnepélyes közgyűlése. A NOB-elnök délután a Papp László Sportarénában, a birkózó-világbajnokságon tart sajtótájékoztatót, és másnap utazik el Budapestről.

A MOB-ünnepségre szintén a magyar fővárosba érkezik Juan Antonio Samaranch, a NOB korábbi spanyol elnöke, Rogge elődje, továbbá a környező országok, illetve Lengyelország olimpiai bizottságának elnöke, és Patrick Hickey, az Európai Olimpiai Bizottságok (EOC) szervezetének főtitkára is.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.