Sorsoltak a vízilabda LEN-Kupában

MTI
2005.10.03. 18:44
A férfi vízilabda LEN Kupában a legjobb tizenhat közé jutásért az Eger saját medencéjében küzdhet meg a négyesébe került ellenfelekkel, az FTC a németországi Cannstattban, a Szeged pedig a szlovéniai Kranjban selejtez 3-3 riválisa társaságában.

Az európai szövetség (LEN) római központjában megejtett hétfői sorsoláson döntöttek egyszersmind arról is, hogy elfogadják a hevesi megyeszékhely jelentkezését, s a nyolc kvartettbe elosztott "harminckettek" egyik selejtezőnek lebonyolítását Egerre bízzák.

Gerendás György együttese biztos továbbjutónak tekinthető, hiszen ehhez az első két hely egyikének a megszerzése szükséges, márpedig erre képes az egri együttes az osztrák Vienna, a szerb-montenegrói Vojvodina és a legerősebbnek tűnő vetélytárs, az orosz Kazany ellenében.

Noha nem ígérkezik könnyűnek, az október 21. és 23. közötti, körmérkőzéses sorozatot sikerrel veheti az Euroligától két vereséggel és egy győzelemmel búcsúzó Szeged is, amely a szlovéniai Kranjban a házigazdákkal, az olasz Cremonával és az orosz CSZKA Moszkvával száll vízbe.

A harmadik magyar érdekelt, a Ferencváros ugyancsak eséllyel indul harcba a továbbjutásért csoportjában, amelyet a selejtezőtornának otthont adó német Cannstatt csapata mellett a francia Montpellier és a legkomolyabb riválisnak tetsző szerb-montenegrói Nis alkot.

A magyar érdekeltségű csoportok:
Kranj: Triglav Kranj (szlovén), Cremona (olasz), CSZKA Moszkva (orosz), SZEGED-BETON VE
Cannstatt: Cannstatt (német), BETONÚT-FTC, Montpellier (francia), Nis (szerb-montenegrói)
Eger: BRENDON-FENSTHERM-ZF-EGER, ASV Vienna (osztrák), Kazany (orosz), Vojvodina (szerb-montenegrói)