A kardvívó Nemcsik Zsolt hetedik a világbajnokságon

MTI
2005.10.10. 21:18
A kardozó Nemcsik Zsolt révén egy hetedik, a párbajtőröző Hormay Adriennek köszönhetően pedig egy nyolcadik helyezést szereztek a magyarok hétfőn a lipcsei vívó-világbajnokság második döntős napján.

Nemcsik magabiztosan menetelt a negyeddöntőig, ahol papíron az ukrán Oleg Sturbabin, lényegében azonban a kiismerhetetlen ítéleteivel többnyire őt sújtó kubai mérkőzésvezető verte meg. Decsi Tamás a legjobb 16-ig, Lengyel Balázs pedig a 32-ig jutott, míg Fodor Kende már a 64-es tábla első fordulójában búcsúzott. Decsi 12., Lengyel 24., Fodor 35. lett.

Hormay szintén viszonylag könnyedén gyűjtögette a győzelmeket, a negyeddöntőben azonban már nem bírt a korábban olimpiai és világbajnok francia Laura Flessel-Coloviccal. Tóth Hajnalka és Révész Júlianna a 32 között, Szász Emese pedig az első körben esett ki. Révész a 25., Tóth a 31., Szász a 44. helyet szerezte meg.

A győzelmet a kardozóknál a 2000-es olimpiai bajnok, a román Mihai Covaliu szerezte meg - a döntőben az orosz Pozdnyakov ellen fordított -, a párbajtőrt a nőknél a lengyel Danuta Dmowska forgatta a legeredményesebben, a döntőben az észt Vosut múlta felül.

Kedden női kardban három magyar szerepelhet a 64-es táblán. Csaba Edina kiemeltként automatikusan az elitmezőny tagja, míg Nagy Orsolya és Sznopek Gabriella selejtezőben harcolta ki a további szereplés lehetőségét. Ugyanez nem sikerült Varga Dórának.

Férfi tőrben Juhász Bence és Berjozkin Anton vette sikerrel a kvalifikációs szakaszt, Mazza Lorenzo és Huszka Zsombor kiesett.