Timót, Xénia
-8 °C
-3 °C

Keleti Ágnes megörökítette kéznyomát a Sportcsillagok Falán

MTI
2005.10.21. 15:47
A magyar tornasport egyik legnagyobb alakja, az ötszörös olimpiai bajnok, kétszeres világbajnok Bíróné Keleti Ágnes örökítette meg kéznyomát és aláírását pénteken a Magyar Sportcsillagok Falán.

A jeles esemény egy nagy találkozással vette kezdetét, a kiváló sportolónőt a Nemzet Színésze, barátja, Kállai Ferenc köszöntötte. Ezt követően Szabó András, a Magyar Torna Szövetség elnöke méltatta az ünnepeltet.

"Óriási megtiszteltetés ez számomra. Mindig szeretek visszatérni Magyarországra, hiszen ez az én szülőotthonom. Annak idején itt kezdtem tornázni, és még a nehéz időkben is segítettek" - mondta a 84 éves Keleti Ágnes, aki először az 1952-es helsinki olimpián műszabadgyakorlatban nyert aranyérmet, majd négy évvel később Melbourne-ben felemáskorláton, gerendán, műszabadgyakorlatban és kéziszercsapatban is a nyakába került a legfényesebb medál.

Ausztráliából már nem tért haza a sportolónő, egy évvel később pedig Izraelben telepedett le, ahol az ottani tornasport szülőanyjának tekintik. 1958 és 1980 között az izraeli válogatott szövetségi kapitánya volt.

A Keleti Ágnessel 135-re emelkedett azon világhírű magyar sportolók száma, akik elhelyezték kézlenyomatukat a Hemingway Alapítvány gondozásában létrehozott Magyar Sportcsillagok Falán. A Pizza Hut Étteremben lezajlott tenyerelés után a lenyomatok a Testnevelési Főiskola aulájába kerülnek.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.