Erdei a könnyebb a mérlegelésen

MTI
2005.10.21. 18:24
Péntek kora délután Halléban megtartották az Erdei Zsolt-Mehdi Sahnoune WBO-félnehézsúlyú világbajnoki címmérkőzéssel fémjelzett szombat esti Universum Box-Promotion gála hivatalos mérlegelési ceremóniáját, amelyen a magyar öklöző könnyebbnek bizonyult francia riválisánál. A címvédő Erdei kereken 79 kilóval állt a műszerre, míg a kihívó valamivel nehezebb volt, hiszen 79,3 kg-mal mérlegelt.

A magyar bokszoló a profibox.hu-nak elmondta, hogy semmi gondja nem volt a fogyasztással, reggel már 80 dekával a felső határ alatt volt, azért egy könnyebb reggeli után még ebédelni is mehetett.

"Mindent megtettem a felkészülés alatt, jó formában vagyok, és remélem, ezt a mérkőzésen is meg fogom tudni mutatni mindenkinek!" - mondta a Madár becenévre hallgató Erdei.

A gálán szintén kötelek közé lépő nagyközépsúlyú Balzsay Károly is átesett a súlyellenőrzésen, a hamburgi Spotlight öklözője 76,2 kg, míg ellenfele, az orosz Szergej Harcsenko 75,8 kg-ot nyomott. Balzsay mérkőzése 8 menetes lesz.

A rendezvényt az RTL Klub 22:05 órától közvetíti, Balzsay meccsét felvételről, míg Erdei találkozóját élőben tekinthetik meg a magyar bokszrajongók.