Mindhárom magyar továbbjutott a LEN Kupában

MTI
2005.10.23. 16:12
Csoportgyőztesként lépett tovább a legjobb 16 közé az FTC a férfi vízilabda LEN Kupában, miután vasárnapi zárómérkőzésén a zöld-fehér gárda 13-10-re verte a németországi vendéglátók együttesét.

Bíró Attila legénysége a szerb Nis és a francia Montpellier után harmadik riválisát is legyűrte, méghozzá biztosan, ami akkor is elismerésre méltó, ha a népligetiek eleve elvárták maguktól az első helyet.

Harmadik mérkőzésén fölényes győzelmet aratott, így csoportjából másodikként a legjobb 16 közé jutott a Brendon-Fenstherm-ZF-Eger is. A hevesi együttest csak az orosz Kazany tudta megelőzni, amely szombaton egy góllal múlta felül Gerendás György együttesét.

Ugyanígy lépett tovább csoportjából a Szeged is, amely szintén csak a csoportgyőztes, mindenkit legyőző olasz Cremonától kapott ki. A vasárnapi ki-ki meccsen Gyöngyösiék a szlovén Triglav Kranj együttesét verték két góllal.

A legjobb 16 együttes nyolc párba sorsolva vág neki a LEN Kupa immár nyolcaddöntős szakaszának, amelyben oda-vissza alapon, már egyenes kiesés rendszerben küzdenek meg az állva maradottak, köztük az FTC, az Eger és a Szeged. A sorsolást - akárcsak az Euroligának a Honvédot és a Vasast is felvonultató 16-csapatos főtáblájáét - jövő vasárnap tartják Budapesten.