Héthónapos terhesen is játszott a brazil kosaras

MTI
2005.10.26. 17:22
Terhessége első hét hónapja alatt sorozatban játszotta a mérkőzéseket, három nappal gyermeke születése előtt pedig még edzésen vett részt egy brazil kosárlabdázónő.

Silvia Cristina Gustavo Rocha nem volt tudatában másállapotának, szeptemberben még a Copa Americán szerepelt a válogatottal, október elején pedig a Sao Caetanóval nyert meg egy Sao Pauló-i tornát.

Aztán a hónap közepén jelentkező erős alhasi fájdalmai miatt megvizsgáltatta magát, de még az első - utólag rendkívül felületesnek tűnő - orvos is csupán annyit közölt vele: ciszta van a szervezetében. Másnap aztán egy körültekintőbb doktorhoz került a huszonhárom éves sportoló, akinek a legnagyobb megdöbbenésére kiderült: héthónapos terhes. Három nappal később koraszülöttként világra is jött a pici.

"Egyetlen pillanatig sem gondoltam, hogy állapotos vagyok. Egyszer sem éreztem hányingert, és a kedvem sem volt változó a korábbiakhoz képest. Az egyetlen, amit észrevettem, hogy felszedtem egypár kilót" - próbált magyarázatot adni a történtekre a kosárlabdázó.

Ugyancsak elképedve áll az esettel szemben Norberto da Silva vezetőedző, aki csupán annyit vett észre, hogy a játékosa kicsit lelassult és nincs igazán formában.

Az AFP lapinformáció alapján készült beszámolójából még kiderült, hogy egészséges fiúnak adott életet a valóban újdonsült kismama.