Maradona érdemi részt kér a válogatott irányításából

MTI
2005.10.31. 13:17

A spanyol hírügynökség tudomása szerint az argentin labdarúgó-szövetség (AFA) elnöke ajánlotta fel az "isteni" Diegónak, hogy dolgozzon együtt a nemzeti együttes szövetségi kapitányával, José Pekermannal, s közösen alakítsanak ki minél ütőképesebb csapatot a 2006-os németországi világbajnokságra.

A vasárnap óta 45 éves ex-futballista kijelentette, hogy nem kívánja eltávolíttatni a kispadról Pekermant, hiszen a szakember "kivezette a válogatottat a jövő évi vb-re, elfogadtatta magát a játékosokkal és kivívta az argentinok tiszteletét". Ezzel együtt kinyilvánította, hogy érdemi beleszólást akar magának az "albiceleste" ügyeit illetően.

"Egyszerűen szeretem tudni, mi miért történik, beszélni fogok Pekermannal, hogy konszenzusra jussunk például olyan kérdésekben, hogy mért játszatja ezt a játékost, s mért nem a másikat" - nyilatkozta a Buenos Aires-i América TV-nek Maradona, egyértelműsítve, hogy ha igent mond is Grondona felkérésére, a csendes másodhegedűs szerepét semmiképpen sem vállalja.