Sára, Márió
-12 °C
-1 °C

Hasim Rahmané lesz Vitalij Klicsko öve

MTI
2005.11.10. 13:21
Miután hivatalosan bejelentette visszavonulását az ukrán Vitalij Klicsko, a Boksz Világtanács (WBC) az amerikai Hasim Rahmant tekinti - egyelőre ideiglenesen - a szervezet új nehézsúlyú világbajnokának.

A 34 éves címvédő kedden térdműtéten esett át, így esélye sem volt arra, hogy a WBC által megjelölt 90 napon belül megmérkőzzön első számú kihívójával, Rahmannal. Az ukrán öklöző korábban sérülés miatt már kétszer mondta le a címmérkőzést, de újabb egészségi problémája miatt a szombatra kiírt találkozót is el kellett halasztani. Jose Sulaiman, a WBC elnöke az újabb időpontváltoztatásra reagálva kedden azt közölte, az amerikaira száll a vb-cím, amennyiben Klicsko három hónapon belül nem áll ki ellene.

A WBC végrehajtó testülete szavazással dönt arról, hogy hivatalosan is Rahmané legyen-e az öv. Az AFP információja szerint egyelőre 14 támogató voks érkezett Mexikóvárosba. A vb-címhez ugyan 19-re van szükség, de Sulaiman meg van győződve arról, hogy hamarosan világbajnokká lehet nyilvánítani az amerikai bokszolót.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

A legmenőbb síterepek

Csodás panoráma, jó levegő, szép pályaszállások, a téli sport szerelmeseit ezek várják.