Talmácsi Gábor aláírta szerződését a Hondával

MTI
2005.11.15. 20:22
Talmácsi Gábor hivatalosan is elkötelezte magát a Honda Scot istállóhoz: a magyar motoros egy plusz egy éves szerződést írt alá az olasz csapattal San Marinóban.

"Csupán egy-két apró finomítást eszközöltünk az előszerződéshez képest" - mondta Stefano Favaro, a versenyző menedzsere.

"Talma az első számú pilóta lesz a Hondánál, mellette Lorenzo Baroni versenyez majd. A fiatal olasz tehetség amúgy rendkívül hízelgően nyilatkozott Gáborról: azt mondta örül annak, hogy egy ilyen nagyszerű profival mehet együtt, aki olyan gyors mint a villám és ráadásul a példaképe is. Ez utóbbi különösen jólesett nekünk, hiszen Olaszországban Valentino Rossi, a MotoGP királya toronymagasan a legnépszerűbb motoros."

Favaro elmondta, hogy amennyiben a magyar motoros jövőre az 1-3. hely valamelyikét szerzi meg a 125 köbcentisek között, úgy 2007-ben már a negyedliteresek között folytathatja szereplését. Az istállónál két HRC gyári Honda, a legújabb technikai háttér, és ugyanaz a szerelőgárda áll rendelkezésre, amellyel 2004-ben világbajnoki címhez segítették Andrea Doviziosót.

"A motort december 6-7-én, Valenciában teszteljük először" - tette hozzá Favaro. Talmácsi a KTM pilótájaként bronzérmes lett az idei gyorsaságimotoros-világbajnokságon és három futamgyőzelmet aratott.