Aladár, Álmos
-1 °C
9 °C

Feljelentették Vlade Divacot

MTI
2005.11.16. 14:45
Katonai szolgálat megtagadása miatt a belgrádi ügyészség feljelentette a "legismertebb szerbként" emlegetett Vlade Divac kosárlabdasztárt.

A szerbiai média szerdán jelentette, hogy a belgrádi kerületi ügyészség a feljelentést továbbította a szerbia-montenegrói külügyminisztériumnak is, hogy derítse ki az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) sztárjának egyesült államokbeli lakcímét, és továbbítsa neki az idézést (katonai ügyészségek és hadbíróságok tavaly óta nem léteznek Szerbia-Montenegróban, hatáskörüket a polgári igazságszolgáltatás vette át).

A hatályos törvény szerint amennyiben a külföldön élő szerbia-montenegrói állampolgár 35 éves korig - Divac 37 éves - nem jelentkezett a katonai behívóra, bűnvádi feljelentést kell ellene tenni. A belföldön élők számára 27 éves kor a határidő. A politikai vezetők és az ügyészségek között hónapok óta folyik a vita arról, hogy az ügyészségeknek "rugalmasabban" kell-e kezelniük a törvényben foglaltakat a külföldön élő, kiváltképpen Divachoz hasonló hírességek esetében.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.