Edzője felméri Janics Natasa erejét

MTI
2005.11.20. 16:39
Botka László polgármester vasárnap a szegedi városházán fogadta Janics Natasát, aki a közelmúltban tért haza kéthetes dél-afrikai utazásáról.

"Összesen két hónap pihenőt kaptam a versenyidőszak után, ennek a zárása volt ez a két hét. A szünet alatt mindössze háromszor fogtam a kezembe lapátot, mindháromszor a Dél-afrikai Köztársaságban, ahol néhány bemutatóedzést is tartottam a barátom gyerekcsoportjának" - számolt be Janics.

A kiválóság elmondta: a hosszú kajakmentes időszak után igen nehezen szánta rá magát megint az alapozásra. Jelenleg elsősorban futás és kondizás szerepel a programjában, de hétfőn már egy felmérőn is részt vesz edzője, Fábiánné Rozsnyói Katalin irányításával, Kovács Katalin, Keresztesi Alexandra, Kolonics György, valamint az új trió, Paksy Tímea, Patyi Melinda és Fazekas Krisztina társaságában.

"Kati néni azt mondta, az idő rendkívül rövid a szegedi világbajnokságig, így aztán várhatóan a karácsonyi ünnepek alatt nem lesz lehetőségem még az aktív pihenésre sem. Az biztos, hogy nagyon belekezdtünk. Az első válogató előtt a 2007-es vb helyszínén, Duisburgban lesz egy Világkupa-viadal, ezen rendhagyó módon elindulunk" - vázolta a következő idény terveit az athéni olimpia óta nemzetközi vizeken veretlen női kajakpáros szegedi tagja.