Sinka László is pályázik a MOB főtitkári posztjára

MTI
2005.11.21. 16:35
Sinka László, a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) főtitkára hétfőn benyújtotta pályázatát a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) főtitkári posztjára.

Ezt megelőzően Faragó Judit, a Magyar Asztalitenisz Szövetség főtitkára és Molnár Zoltán, a MOB jelenlegi ügyvezető-igazgatója jelezte, hogy főállásban vállalná a munkát, Kamuti Jenő, az Európai Vívó Szövetség alelnöke, a Nemzetközi Fair Play Bizottság elnöke, valamint Császári Attila, a Magyar Öttusa Szövetség elnöke, MOB-alelnök pedig azt mondta, mellékállásban látná el a tisztet. Sinka mindkét esetre felkészültnek érzi magát.

"Azért pályáztam, mert rengeteg ember, egykori és jelenlegi sikeres sportoló, sportvezető, önkormányzati képviselő és MOB-tag javasolta ezt és mindannyian bátorítottak. Másrészt már két évtizedes sportvezetői múltam révén annyi tudás, információ, ismeret, muníció gyülemlett fel, hogy ezeket bátran tudom a MOB szolgálataira hasznosítani. Harmadrészt, ez egy újszerű kihívás" - mondta az MTI-nek az ötvenegy esztendős Sinka.

A sportvezető kézilabdás pályafutása befejezése és az Államigazgatási Főiskola elvégzése után a Százhalombattai Sportközpontot vezette, 1987-től volt a Magyar Röplabda Szövetség, majd 1993-tól az MKSZ főtitkára. 1996 óta tagja az Európai Kézilabda Szövetség végrehajtó bizottságának, és számos hazai világverseny főszervezője volt. Jelenleg a MOB elnökségének is tagja. Oroszul, angolul és lengyelül kiválóan beszél.