Árpád
-1 °C
9 °C

Braun Ákos az év európai dzsúdósa

MTI
2005.12.05. 17:12
Az Európai Cselgáncs Szövetség (EJU) moszkvai kongresszusán az idén világ- és Európa-bajnoki aranyérmet nyert Braun Ákost választotta az év legjobbjává. Csányi Sándor, az OTP Bank Rt. elnök-vezérigazgatója az EJU tiszteletbeli alelnöke lett. A 27 éves paksi Braun holtversenyben végzett az első helyen az ugyancsak mindkét eseményen diadalmaskodó, orosz Alekszandr Mihalinnal.

"Kovács Anti kapott ilyen elismerést még 1993-ban, nem is gondoltam, hogy létezik még ez a díj. Mindenesetre nagyon jólesik, és természetesen óriási megtiszteltetés" - mondta az MTI-nek a 73 kg-os kiválóság, hozzátéve: néhány napja jött haza Taskentből, ahol díszvendégként részt vett a kuras-világbajnokságon. "Ez az ott rendkívül népszerű sportág hasonlít a dzsúdóhoz, egyszer magam is nyertem egy bronzérmet, de most csak küldöttségvezetőként voltam jelen. A velem tartó három versenyző azért kitett magáért, Perge Ilona például aranyérmes lett 48 kg-ban. Csodálatos hetet töltöttünk Üzbegisztánban, a házigazdák tejben-vajban fürösztöttek bennünket."

Az EJU-kongresszushoz kapcsolódó hír, hogy - miután Vlagyimir Putyin orosz államfő tiszteletbeli elnök lett - tiszteletbeli alelnökké nevezték ki Csányi Sándort, az OTP elnök-vezérigazgatóját, akinek vállalata az európai szövetség kiemelt támogatója.

Ugyancsak magyar sportdiplomáciai siker, hogy az olimpiákon és vb-ken is szerepelt Vági Miklóst beválasztották az EJU bírói bizottságába.

Visszatérés a paradicsomba

Egy újabb kaland előszobájába léptünk, mikor kis kocsink megindult Christchurch felé.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.