Gusztáv
-11 °C
-2 °C

Újra megjelent a 'Sírni csak a győztesnek szabad'

MTI
2005.12.09. 13:52

Ismét kapható Székely Éva olimpiai bajnok úszónő első ízben a nyolcvanas évek végén megjelent sikerkönyve, a Sírni csak a győztesnek szabad.

Az újrakiadás a Belügyminisztérium és a Nemzeti Sportszövetség (NSSZ) támogatásával valósulhatott meg, s amint az a pénteki sajtófogadáson is elhangzott: a kötet eladásából származó bevétel ötven százalékát a szerző felajánlotta a magyar sport javára. Az így befolyó pénzt az NSSZ által kiírandó pályázatok útján fordítják a különböző sportágak támogatására.

Lamperth Mónika, a sportot felügyelő belügyminiszter méltató beszédében olyan ember nagyszerű könyveként ajánlotta Székely Éva művét, mint aki "kitűnően tud írni és csodálatra méltóan tud úszni". Etalon ő Magyarországon - tette hozzá -, aki azt üzeni írásával, hogy tisztán, a versenyszabályokat betartva, iszonyú nagy elszánással kell és érdemes dolgozni.

"Csak tettem a dolgomat" - mondta ismert szerénységével a Nemzet Sportolójának is megválasztott Székely Éva. - "Célok, álmok, sport nélkül élni lehet, de nem érdemes. Én az életben maradást kaptam sírig tartó szerelmemtől, a sporttól" - fogalmazott a nagyszerű sportember, hozzátéve: "hat politikai rendszert és három súlyos betegséget túlélve" örül, hogy számára legszebb karácsonyi ajándékként könyve most újból megjelenhetett.

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!