Cseh a legjobb idővel döntős a rövidpályás úszó-Eb-n

MTI
2005.12.09. 13:54

Cseh László 400 m vegyesen, Kovács Ágnes pedig 200 m mellen a legjobb időt produkálva jutott be az esti döntőbe az úszók trieszti rövidpályás Európa-bajnokságán.

A délelőtti selejtezőben Csehtől elvárható volt az első hely, hiszen ebben a számban nemcsak a normálmedencében, vagyis 50 méteren, hanem a 25-ösben is a világ legjobbjai közé tartozik, így egy könnyed matinés "lubickolás" is elegendő volt ahhoz, hogy 4:07.35 percével a 4-es pályát foglalja le magának a fináléban. Ugyanebben a számban Kerékjártó Tamás a harmadik időt érte el, az ifjú Verrasztó Dávid pedig - élete legjobbjával - a negyediket, s Nagy Péter is megfelelt, ám a szabályok szerint egy-egy nemzet képviseletében a döntőbe legfeljebb ketten juthatnak be, ennél fogva Cseh mellett - szó szerint is, hiszen a 3-as pálya az övé - Kerékjártó (4:09.53 p) lett még tagja a nyolcas mezőnynek.

A nők 200 méteres mellúszó számában az olimpiai bajnok Kovács Ágnes legszebb napjaira emlékeztetően versenyzett, s a mezőnyből egyedüliként 2:24 percen belülre kerülve (2:23.77) az első hely birtokosaként várhatja az esti folytatást, a döntőt.

Ami a többieket illeti, Jakabos Zsuzsanna az elődöntőbe jutott 100 m vegyesen, igaz, az 1:03.48 perc csak a 13. pozíciót jelenti számára, vagyis a döntőbe jutáshoz bravúrra, további jelentős javulásra van szükség. Ugyanitt Dara Eszter kiszorult a legjobb 16 közül. Hasonlóképpen járt 50 m háton Szabó János és Rudolf Roland, illetve 50 m pillangón - a csütörtökön 200-on Európa-bajnok - Boulsevicz Beatrix, s Lipcsei Krisztina is, míg 800 m női gyorson délelőtti teljesítménye nyomán csak az "úsztak még" kategóriában kaphatott helyet Verrasztó Evelyn és Hosszú Katinka.

A pénteki elődöntős-döntős program 17 órakor kezdődik.