Szegedi siker a kézilabda csúcsrangadón

MTI
2005.12.17. 18:03
A találkozó előtt mindkét csapat százszázalékos volt, de ezt most már csak a Tisza-partiak mondhatják el magukról.

Az első szűk negyedórában fej fej mellett haladtak a csapatok, a 12. perc (4-4) után azonban állandósult a vendégek vezetése, akik egy-két góllal rendre riválisuk előtt jártak. A hajrában aztán felzárkózott az egyre koncentráltabban játszó hazai gárda, és egy emberelőnyös helyzetet kihasználva a 28. percben egyenlített (12-12). Az "egál" állás azonban tiszavirág-életűnek bizonyult, ugyanis a Veszprém néhány másodperccel a lefújás előtt, büntetőből ismét eredményes volt, így előnnyel vonulhatott az öltőzőbe.

A fordulás után egy, a korábbiaknál sokkal agresszívebb Szeged jött ki a pályára, és elsősorban Krivokapic nagyszerű játékával a 36. percre megfordította az állást (16-15). A folytatásban sem csökkent a házigazdák lendülete, s néhány perc alatt négygólosra növelték előnyüket (45. perc: 22-18). A hajrában ugyan mindent megpróbált a Bajnokok Ligája-negyeddöntős Veszprém, de erejéből csak a felzárkózásra futotta, így a Szeged - az elmúlt évekhez hasonlóan - ismét legyőzte legnagyobb hazai ellenfelét hazai környezetben.

Mivel a férfi bajnokság rájátszásában ettől az idénytől kezdve párharcok lesznek, és a csapatok nem viszik magukkal az alapszakaszbeli összecsapások eredményeit, ezért a kedvezőbb helyről történő playoff-rajtért is folyt a két gigász csatája.

Eredmény:
Pick Szeged - MKB Veszprém 27-24 (12-13)
Az élcsoport: 1. Szeged 26/13 mérkőzés, 2. Veszprém 24 pont/13, 3. Dunaferr 22/14