Alfréd
4 °C
14 °C

Tíz magyar kvóta már biztos a téli olimpián

MTI
2005.12.23. 15:16
Eddig tíz magyar versenyző szerzett kvótát a február 10. és 26. közötti torinói téli olimpiára, optimális esetben a létszám elérheti a huszonhármat - hangzott el a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) pénteki budapesti csapatgyűlésén.

Öt műkorcsolyázó (két női, egy férfi és két jégtáncos), négy rövidpályás gyorskorcsolyázó, valamint egy sífutó biztosan szerepelhet az ötkarikás játékokon, a többieknek (bob, szánkó, hódeszka, gyorskorcsolya, alpesi sí, női sífutás és sílövészet) legkésőbb január végéig kell megszerezniük az indulás jogát. Van olyan magyar gyorskorcsolyázó, Tóth Ágota, aki ugyan teljesítette a szintidőt 1000 méteren, de ezt olyan sokan érték el, hogy a sportági nemzetközi szövetség létszámkorlátozásra kényszerül.

Molnár Zoltán ügyvezető igazgató, csapatvezető kitért arra, hogy ez lesz az első olimpia, amikor a magyar küldöttséget három faluban szállásolhatják el. Torinóban a műkorcsolyázók, a rövidpályás gyorskorcsolyázók és a gyorskorcsolyázók, a várostól 104 km-re fekvő Sestriere-ben az alpesi síelők, a sífutók, bobosok és szánkósok, míg a központtól 93 km-re található Bardonecchiában a sílövők és hódeszkások lakhatnak majd.

A delegáció öt különféle időpontban (február 3., 6., 9., 10. és 14.) indul Milánóba repülővel, és onnan busszal éri el Torinót. A közös visszautazás február 27-én lesz.

Az ünnepélyes eskütételre és a csapatnévsor jóváhagyására január 28-án, a MOB közgyűlésén kerül sor. Az adidas által biztosított formaruhákat január végén lehet átvenni. Tállay András csapatorvos azt is bejelentette, hogy még az elutazás előtt minden olimpikon legalább egyszer átesik doppingvizsgálaton.

UTAZÁS kiállítás

Március 2-5. között a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban

Wellness hétvégék belföldön

A kényeztetés egész évben jár Önnek! Válasszon a legjobb ajánlatokból.